Prikbord

Nieuws & agenda

Carnaval + vrijdag school om 12 uur uit

Tempeleers MestreechKachelpieper, Mooswief, buttons

 

Van Tempeleers Mestreech ontvingen wij vrijdag enkele spullen om deze week toch nog een beetje aandacht te schenken aan de Vastelaovend. Een levensgrote Kachelpieper (tijdens de Vastelaovend zijn zij de mannen en de vrouwen die paraat staan om de Prins te begeleiden als voltallig korps of als Prinsewacht). Een Mooswief (de Patrones van de Mestreechter Vastelaovend). En buttons om zelf te kunnen versieren.

 

Donderdag mogen de leerlingen van de Onderbouw verkleed naar school komen. De schooltijden zijn als gewoonlijk van 8.30 - 14.45

 

Vrijdag mogen de leerlingen van de Middenbouw en Bovenbouw verkleed naar school komen. Vrijdag is de school om 12 uur uit. (zoals ook op de schoolkalender vermeld stond)

 

Om er donderdag en vrijdag gezellige dagen van te maken binnen de mogelijkheden, gaan we het als volgt doen:

  • Verkleden mag, moet niet: van volledige prinsessenjurk, tot alleen hoedje of pruikje is prima. Wil je niets, ook prima. Zwaarden, pistolen en dergelijke, laten we zoals gebruikelijk thuis.
  • Alleen gezellige activiteiten in de eigen klas: Carnavals-les, spelletjes, filmpje, o.i.d. We gaan niet hossen, dansen of de boel op stelten zetten dit jaar.
  • We zorgen dat alle kinderen in de klas een zakje chips krijgen en limonade.

Vastelaovend same!!!πŸ§‘πŸ’›πŸ’š

 

 

 

9 februariLees verder
Yes, we mogen weer

we mogen weer!

 

Morgen mogen we weer echt naar school! Geen thuiswerk meer, maar fysiek op school.

Eindelijk mogen we weer alle kinderen zien en worden thuissituaties weer thuissituaties. We hopen dat iedereen het bericht op Schoudercom heeft gelezen. Als we ons er aan houden, doen wij samen in ieder geval alles om een nieuwe lockdown voor scholen te voorkomenπŸ’ͺ. 

 

Heeft uw kind klachten, komt u uit het buitenland of heeft een van de gezinsleden klachten?

U kunt hier lezen wanneer uw kind helaas niet naar school mag komen.
We kiezen bewust voor een link omdat de richtlijnen vaak wisselen en u dan altijd de meest actuele versie kunt raadplegen. Mocht u twijfelen, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met school!

 

 

7 februariLees verder
Opbrengst uitwisseling Β Anansi Youth Community Centre

mvafb

Opbrengst uitwisseling  Anansi Youth Community Centre,

Afgelopen week hebben we in de gymzaal onze dance challenge uitgevoerd. Meteen na de presentaties stroomde het geld binnen. Kinderen in de klas vertelden welke activiteiten ze ondernamen om geld voor dit project in te zamelen Er ging iemand zelfs ramen wassen.

Het enthousiasme was groot en dat resulteerde in een geweldige opbrengst. Tijdens de opname van het filmpje stond de teller op 1650 euro. Dat heeft zich inmiddels vermeerderd tot 2100 euro.

Mocht u nog in uw omgeving vrienden/kennissen hebben die dit project willen steunen volg dan https://www.facebook.com/anansi.youthcommunitycentre.ghana/

Ook kunt u dit project steunen door een bijdrage te storten op  

NL 42 RBRB 0850527287, t.n.v. P. Adekpui, Holtum

En namens Anansi Youth Community Centre, hartelijk bedankt en warme groeten.

Veel kijkplezier bij onze Dance Challenge

Met vanavond ook een item bij  het nieuws vanTV Maastricht.

Dans uit Ghana:

 

 

Dans uit Maastricht (de verkorte versie, de hele versie hebben ouders ontvangen via het besloten deel):

 

 

18 decemberLees verder
Kerstviering 15 december

Lieve kinderen, ouders, verzorgers en teamleden,

 

Om er morgen (dinsdag 15 december) nog een leuke afsluitende dag van te maken met alle kinderen, willen we jullie het volgende meedelen. We hopen, dat dit bericht toch nog velen op tijd zal bereiken:

 

- kinderen mogen in kerstoutfit naar school komen (mutsen, kersttruien, e.d.)

- kinderen kunnen wat lekkers te eten/drinken mee naar school nemen, we hebben voor iedereen chocomel/appelsap

 

We gaan in de ochtend het kerstspel opvoeren en filmen, zodat dit deze week naar iedereen verstuurd kan worden en thuis bekeken kan worden met de hele familie.

 

Ook gaan we nog in aangepaste vorm de Jerusalema dans opvoeren en ook dit zullen we filmen. Er is vandaag al veel geld door leerlingen ingeleverd. Dit mag morgen ook nog. Natuurlijk kan er na de lockdown ook nog geld worden ingeleverd. Bij voorbaat dank, want er is al weer hard geklust en gewerkt door leerlingen: poetsen, bakken, klusjes, e.d.

 

Kortom, we gaan er morgen toch een fijne dag van maken. We willen de kinderen met een fijn, positief gevoel naar huis laten gaan. Want: "veer hawwe same pin"!

 

De bronafbeelding bekijken

14 decemberLees verder
gevonden voorwerpen!

gevonden voorwerpen

Maandagochtend - Dinsdagochtend - Woensdagochtend graag ophalen!

 

Afgelopen tijd zijn wel wat dingen blijven liggen op school (met name kleding). Omdat ouders niet de school in kunnen is het natuurlijk niet mogelijk om af en toe eens als ouder tussen de gevonden voorwerpen te snuffelen. We hebben nu alle spullen verzameld en deze zullen komende maandag, dinsdag en woensdagochtend tussen 8.10 en 8.30 uitgestald worden op tafels voor de school. Kijk, op gepaste afstand, of er iets tussen zit dat van uw kind is. Na woensdag gaan alle spullen weg.

11 decemberLees verder
Voorleeskampioen

Alexander en Lisaalle klassenwinnaarsmeneer Patrick

Vandaag vond de voorleesfinale plaats in de klas van meester Patrick.

Na een zeer spannende strijd en met een minimaal verschil heeft Alexander Alache-Vlooswijk gewonnen. Lisa Debats werd tweede met verve.

De winnaar gaat ons vertegenwoordigen in de voorleeswedstrijd van Maastricht.

Het voorleesniveau was wederom weer van zeer hoog niveau. Nu weten we al bijna zeker dat we het volgend schooljaar weer een goede finalist hebben.

Op de foto’s onze schoolwinnaars en de winnaars van de klassen.

10 decemberLees verder
Kerstmis 2020

Inline image  Inline image   Inline image

 

πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„ KERSTMIS πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„

 

(dit bericht bevat een bijlage met meer informatie over ons goed doel)

 

Kerst op school.

2020 is een jaar waarin alles anders is dan voorgaande jaren.

Ook op school ervaren wij dagelijks de gevolgen van de pandemie die momenteel in Zuid Limburg hevig huishoudt.

De kerstwerkgroep is al wekenlang bezig met het maken van een programma waar we veilig met zijn allen kerst kunnen vieren. Hierdoor komt helaas de kerstviering in de Sint Servaasbasiliek te vervallen maar we hebben voor een mooi alternatief gezorgd.

 

Voor de kinderen.

Op school wordt een traditioneel kerstspel ingestudeerd met kinderen uit alle klassen van de MB en BB. Het kerstspel wordt afgewisseld met gezongen liedjes en liedjes van het schoolorkest. Het kerstspel vindt plaats in de week van 14 december. Op dinsdagochtend voor de middenbouw en donderdagochtend voor de onderbouw en bovenbouw.  Het kerstspel wordt voor alle bouwen apart uitgevoerd. Kinderen die meedoen met het Kerstspel, hebben op woensdag 9 december repetitie en op donderdag 10 december de generale repetitie. Belangrijk is dat zij dan alle spullen bij zich hebben.

 

We wachten de ontwikkelingen van het coronavirus af om te kijken of dit ook daadwerkelijk in die vorm uitvoerbaar is. Een alternatief is dat we de film van het Kerstspel in de klassen kijken, die eerder zal worden opgenomen en daarna ook onder ouders zal worden verspreid via Schoudercom.

 

Op donderdag 17 december doen we een dance challenge in het kader van ons goede doel project  Anansi Youth Community Centre. Op de speelplaats wordt door de hele school de dans Jerusalema uitgevoerd. De kinderen worden verzocht om die dag in kerstoutfit (ook mutsen etc.) naar school te komen.

 

Voor de ouders.

We zijn mogelijkheden aan het onderzoeken om het kerstspel en de dance challenge op te nemen zodat ouders dit thuis ook kunnen bekijken. Waarschijnlijk gaat dit op een later tijdstip gebeuren via  Schoudercom of een gesloten videokanaal plaatsvinden. Ouders die ervaring hebben in het verspreiden van filmpjes mogen zich bij de directie melden.

Het voordeel hiervan is ook,  dat we het kerstspel ook in de klas kunnen bekijken als het te risicovol wordt om met zijn allen bij elkaar te komen.

Deze week wordt in alle klassen met behulp van de stagiaires koekjes door de kinderen gebakken.

Als dank voor het in ons gestelde vertrouwen en als doekje voor het bloeden van het missen van het kerstspel zal uw lieve spruit na het Kerstspel een zakje koekjes voor u meenemen.

 

Voor een beter wereld.


We zijn trots op ons schoolproject van dit jaar, het Anansi Youth Community Centre. Een oud-leerlinge van onze school, Mawusi, woont met haar ouders in Ghana. Zij hebben met minimale middelen een naschoolse opvang opgericht. Kinderen van de leerlingenraad hebben deze week in alle klassen een presentatie gegeven over dit project. Alle kinderen krijgen deze week een brief mee waar meer informatie over dit project in staat. Wij vragen u om in het kader van de kerstgedachte de kinderen te stimuleren om geld in te zamelen voor dit project, hoe gering het bedrag ook zou zijn.

9 decemberLees verder
Reminder: studiedag 7-12-2020

studiedag

Zoals u in de kalender en eerdere berichten heeft kunnen lezen:

Maandag aanstaande, 7 december, zijn alle kinderen vrij in verband met een studiedag voor alle personeelsleden van MosaLira!

 

4 decemberLees verder
Doc open

dockiezen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het doc is een tijdje gesloten geweest omdat we geen (vrijwillige) personele  bezetting hadden. Immers we mogen hier geen vrijwilligers (ouders) meer ontvangen. Sinds een aantal weken zorgt juf Elian van de administratie dat kinderen op twee momenten in de week toch weer gebruik kunnen maken van ons doc. Er kan weer lekker gelezen worden EN kinderen kunnen weer informatieve boeken halen, die ze gebruiken bij het maken van werkstukken.

 

 

27 novemberLees verder
Kalender
Oudergesprekken
1 maartLees verder
Oudergesprekken
8 maartLees verder
Ouderraad
16 maartLees verder
Studiedag Vrij
2 aprilLees verder
Paasmaandag Vrij
5 aprilLees verder
Schoolfotograaf
12 aprilLees verder
Koningsdag
27 aprilLees verder
alle groepen 's middags vrij
30 aprilLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren